Login: Email  Adgangskode  Husk meg Glemt kodeord »
public: TrueSendt ut avwww.Get2Press.dk d. 24 august 2011 « Tilbake til forsiden
Boknyhet! Kentauren
En futuristisk roman om betingelsesløs kjærlighet og andre mysterier mellom himmel og jord.
En futuristisk roman om betingelsesløs kjærlighet og andre mysterier mellom himmel og jord.
Føler du at tilhengerne av Snåsamannen og Märthas engler lever på en annen planet enn kritikerne deres? I science fiction-romanen Kentauren gjør de faktisk det. Året er 2060, og Jordas høyrasjonelle individer har etablert et hyperstrukturert samfunn på Mars. Jorden er et alternativt paradis, hvor Operaen i Oslo er omgjort til Alternativhøymesse. På hver sin klode har de to gruppene utviklet samfunn som ikke balanseres av naturlige motvekter.

Hovedpersonen Ask er en respektert marsist, og offentlig utnevnt oppdrager for femåringen Alfa. Når telluskvinnen Fest trer inn i hans verden, kastes han ut på en indre og ytre reise. Han oppdager sex, sjokolade og andre sanseligheter som er utryddet på Mars. Han får også smake på mørkere sider av jordelivet. Klarer han å forene de to verdenene? Og finner han den vakreste av alle sammensmeltninger – kjærlighet uten betingelser?

Kentauren er en futuristisk og bokstavelig talt universell roman. Samtidig er det en klassisk kjærlighetsfortelling. Forfatteren leker seg med dualismer som liv kontra død; hjerte kontra hjerne, og sex kontra elskov. Alt dette som drivstoff for Asks interplanetariske dannelsesreise. Underveis strekkes det lange linjer i tid og rom, som belyser fenomener her og nå.
Bokens tittel stammer fra den mytiske, greske skikkelsen som var halvt dyr og halvt menneske. I dag brukes kentauren som bilde på mennesket med én fot i det materielle og én i det åndelige. Vi kjemper alle for å integrere disse ofte motstridende kreftene.

Odd Eirik Ness (f. 1972) er utdannet journalist, og var reporter i TV2 før han reiste verden rundt i søkende sjelers fotspor. Han jobber også som oversetter. Dette er hans debut som skjønnlitterær forfatter.

Ytterligere informasjon
Flux forlag Flux forlag
Trine-Line Biong
Tlf.: 936 13 621
www.flux.no
trineline@flux.no trineline@flux.no
Filer og bilder Filer og bilder
Kentauren_highres.jpg
Kentauren_lowres.jpg
Odd_Eirik_Ness_liten.jpg
Flux_forlag.jpg
Skriv ut pressemelding Skriv ut
Send pressemelding Send pressemelding
Hent som Word Hent som Word
Flere pressemeldinger Flere pressemeldinger